Váradi Anna már gyermekként rajongott a mesékért és a történelemért. Régésznek készült. Idegenvezetői tanfolyamot végzett, majd az ELTE-BTK olasz szakán kezdte meg egyetemi tanulmányait. Ám egy nap részt vett Böjte Csaba ferences szerzetes előadásán, melyen dévai gyermekmentő munkájáról számolt be. Az ő hatására jelentkezett a Pető Intézet konduktor-tanítói szakára. Gyerekeken akart segíteni. Később gyógypedagógus diplomát szerzett.

A könyv megszületésében saját gyermekei kíváncsisága motiválta. Kik voltak az őseink? Hogyan éltek régen az emberek? Tényleg lehet a vágtató ló hátán íjjal lőni? Így nekik kezdett el mesélni….

Mert a gyerekek szomjazzák a meséket, az olyanokat, melyek nem csupán az idő elütését szolgálják. A mesék gazdagabbá teszik a lelkünket. Múltunk ismeretéből pedig erőt és ötletet meríthetünk, ha nehéz helyzetbe kerülünk. De hogyan juthatunk vissza őseink világába? Természetesen az időutazás segítségével! Az időutazás pedig valljuk be, mindannyiunk szívének legtitkosabb vágya!