Kossuth Rádió:

TANÚIM LESZTEK – A RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZ FÉLÓRÁJA

interjú

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2022-12-15_13-30-03&enddate=2022-12-15_14-09-03&ch=mr1

 

 

Szent István Televízió:

A jótékony szeretet nem ünnep függő – Váradi Anna

 

 

Az Idővándort Dugonics András díjra jelölték! 
Ha tetszett a könyv, IDE KATTINTVA tudsz rá szavazni. 


Moly.hu tagként pedig IDE KATTINTVA adhatod le a voksodat!

Megjelent az Idővándor sorozat 2. része a Török idők!

 

Szigliget regénye (1647-2048) Pécsi Rita ajánlásával

 

Megvásárolható ITT, vagy a könyvesboltokban, valamint a szigligeti várban és a strandon! 

 

Miről szól az Idővándor sorozat második része? 

Két utazás, két távoli korba. A helyszín ugyanaz: Szigliget. A mesés táj, mely a jövőből nézve a rontott édent idézi, míg a 17. században érintetlen szigete a Balatonnak.

Kincső és Bence egy szokatlan téli viharnak és Lóri zseniális időgépének köszönhetően a jövőbe jut. Egy olyan korba, ahol csúcstechnológiás gépek uralják a világot, de a természet haldoklik. Mi vagy inkább ki áll a mérhetetlen pusztítás mögött? Egy veszélyes anyag? Egy titokzatos időutazó? Egy multimilliárdos vállalat?

Majd a 17. századi Szigligeten landol az időgép, és a kalandok tovább folytatódnak a török korban. Ahol a kissé forrófejű, ám szeretnivaló végváriak harci virtusát a kis jégkorszaki telek sem fagyasztják be.

Kincső a szigligeti vár alatt egy befalazott járatra lel. Ki volt a szép, ám szomorú sorsú lakója a földbe vájt szobának? Mi az a titok, amit Sebestyén, a galád balatoni kalóz képtelen magával vinni a sírba? Vajon milyen különleges erővel bír Bence medvekarom amulettje? És a legfontosabb kérdés: megváltoztatható-e a jövő?

Egy világ, mely tele van veszéllyel. Ahol az emberi élet sokszor fabatkát sem ér, ahol a török portyák kiszámíthatatlanok, főleg ha befagy a Balaton.

Egy elrejtett térkép, egy földalatti alagút és persze a derék vitézek sietnek a főszereplők segítségére. A regény lapjain életre kelnek a Balaton-felvidéki végek és a török idők legendás bajvívói.

Olvasd el Uzsalyné Pécsi Rita (neveléskutató) ajánlóját! 


Sodró erejű, elgondolkoztató élmények életútjuk kezdetén járó, 21. századi fiataloknak. Talán így foglalható össze ez a regény, ha leírást szeretnénk készíteni róla. Ha pedig valakinek személyesen kézbe adnám, talán így ajánlanám: Érdekelne egy nagy kaland? Jelen-jövő-múlt izgalmas összefonódása szerelemmel, barátsággal, fantáziával fűszerezve? Van benne egymásra utaltság, közösség, ellenség, gyűlölet és önfeláldozó szeretet, család, elfogadás, megelevenedett történelem, elképzelt jövő, háború, belső béke, szorongás és bizalom, hit, gyengédség, szilaj bátorság, férfi-női problémamegoldás, felelősségvállalás, hús-vér emberi karakterek egymásnak feszülése és kiegyenlítődése. Mindez egy jól pörgő történetben, úgy, hogy észre sem veszed, és te is része vagy mindennek. Vágj bele, nem bánod meg!

Balassa Dániel (Szigliget polgármestere) ajánlója 

Szigliget település polgármestereként és a vár kapitányaként megtisztelő feladat egy olyan prózai műhöz ajánlást írni, mely a település múltjával foglalkozik. A 17. század vérzivataros éveiben a szigligeti emberek Tóti Lengyel Gáspár várkapitány oltalmában bízva várták sorsuk jobbra fordulását a török háborúk közepette. Ebbe az időszakba kalauzol vissza minket Váradi Anna, aki megmutatja, hogy a nagyközönség számára talán kevésbé ismert történelmi személyiségekről, eseményekről is lehet izgalmas, nagyívű, fordulatos regényt írni. Szigliget nevében köszönjük, hogy a település története szerepelhet az Idővándor második részének középpontjában, a kedves Olvasónak pedig izgalmas, szórakoztató olvasást kívánok!

Olvasók írták

Nagyon tetszett az Idővándor második része. Mióta elolvastam, folyton Bencéék kalandjai járnak a fejemben. Még este is, mikor lefekszem, meg reggel, mikor felébredek. A kedvenc részem az, mikor Bence és Kincső az időgéppel Szigligetre érkezik a jövőből. Nagyon várom a folytatást! Csanád (11)

Az első könyvhöz méltó a folytatás. Ebben a regényben hőseink időutazást tesznek a török korba. A szereplőkön keresztül mi magunk is átélhetjük ezt az időszakot, minden szépségével és árnyoldalával. Bencével és Kincsővel együtt küzdhetjük le a nehézségeket, élhetjük meg az örömöket, miközben a történelemórákon szerzett ismereteinket is gyarapíthatjuk. Teljes szívből ajánlom minden korosztálynak, azoknak, akiket magával ragadnak a történelmi témájú regények. A története mozgalmas, a nyelvezete fiatalos. Garantálom, hogy élvezni fogjátok! Ági (18)

Amellett, hogy az előző részben megismert szereplők története tovább szövődik, nekem a téma és helyszínválasztás tetszett nagyon. A Török idők szerintem igazi kuriózum: a végvári életről az embernek Eger vagy Drégely ugrik be, és csak ritkán jutnak eszébe a „balatoni végek”. Nagyon élveztem ezt az izgalmas utazást! Minden korosztály számára csak ajánlani tudom a könyvet. Viki (39)

Már a nyomdában az Idővándor sorozat következő része! ?
 
 
 
 
A második rész tartalmából:
 
?Két utazás két távoli korba. A helyszín ugyanaz: Szigliget. A mesés táj, mely a jövőből nézve a rontott édent idézi, míg a 17. században érintetlen szigete a Balatonnak.
 
⚡Kincső és Bence egy szokatlan téli viharnak és Lóri zseniális időgépének köszönhetően a jövőbe jut. Egy olyan korba, ahol csúcstechnológiás gépek uralják a világot, de a természet haldoklik.
 
?Mi vagy inkább ki áll a mérhetetlen pusztítás mögött?
?Egy veszélyes anyag?
?Egy titokzatos időutazó?
?Egy multimilliárdos vállalat?
 
❄️Majd a 17. századi Szigligeten landol az időgép, és a kalandok tovább folytatódnak a török korban. Ahol a kissé forrófejű, ám szeretnivaló végváriak harci virtusát a kis jégkorszaki telek sem fagyasztják be.
 
Kincső a szigligeti vár alatt egy befalazott járatra lel.
 
?Ki volt a szép, ám szomorú sorsú lakója a földbe vájt szobának?
?Mi az a titok, amit
Sebestyén, a galád balatoni kalóz képtelen magával vinni a sírba?
?Vajon milyen különleges erővel bír Bence medvekarom-amulettje?
?És a legfontosabb kérdés: megváltoztatható-e a jövő?
 
?️Egy világ, mely tele van veszéllyel. Ahol az emberi élet sokszor fabatkát sem ér, ahol a török portyák kiszámíthatatlanok, főleg, ha befagy a Balaton. Egy elrejtett térkép, egy föld alatti alagút és persze a derék vitézek sietnek a főszereplők segítségére.
 

A regény lapjain életre kelnek a Balaton-felvidéki végek és a török idők legendás bajvívói.

Vándortábor Konferencia

 

Fotó: Aktív Magyarország 

 

Könyvajánló adventre – Váradi Anna az EWTN műsorában

A műsorban beszélgettünk a már megjelent Idővándor – Honfoglalás c. könyv keletkezéséről, eddig még el nem hangzott érdekességekről. Továbbá a jövőbeli tervekről, a következő részek fő cselekményszálairól és arról is, hogy mikorra várható a második rész megjelenése! Kattints IDE a műsor megtekintéséhez! 

Idővándor a Kossuth Rádió műsorában 

Egy nagyon kedves meghívásnak eleget téve a Kossuth Rádió Tanúim lesztek! c. műsorában Hámori Kingával beszélgettünk. A beszélgetés IDE kattintva hallgatható meg. Az könyvről szóló rész 13:39-kor kezdődik. 

Idővándor a Manna FM-en! 

A Manna FM Kanapé című műsorában Kaszás Kornél beszélgetett Váradi Annával az Idővándorról és annak keletkezéséről. A beszélgetés meghallgatható a képre vagy IDE kattintva

Múlt és jelen: Váradi Anna új könyve

A Szent István televízióban elhangzott beszélgetés IDE kattintva nézhető vissza! 

Idővándor a Paletta műsor vendégeként! 

 A HírTV Paletta című műsorában ismerkedhettek meg jobban a nézők az Idővándorral.
IDE kattintva pedig visszanézhetitek a beszélgetést ti is! 5:05-től kezdődik! 

Idővándor a Sláger FM-en!

Hallgasd meg a beszélgetést a képre kattintva! 

„A múlt a jövőt építi bennünk” – Gueth Ádám interjúja

Mi indított el téged az írói pálya felé?

 Sosem készültem írónak. Három fiam van, esténként sokat olvasunk nekik. Amikor már nagyobbak lettek, történelmi témájú műveket is elővettünk, mint Móra Ferenc, vagy Benedek Elek meséi. A gyerekek sokat kérdezgettek, szemmel láthatóan érdekelte őket a történelem. Így érlelődött meg bennem a gondolat, hogy írok nekik egy könyvet, ami a múltunkról szól. Gyermekoromtól kezdve régésznek készültem, mindig is nagyon szerettem a történelmet. Ám végül mégis más irányt vett az életem, gyógypedagógus, konduktor-tanító lettem, de a múlt iránti érdeklődésemet megőriztem.

Mondhatni, hogy a könyved a gyermekeid kedvéért készült?

Eleinte igen, de felnőtt ismerőseim, akik elolvasták a kéziratot, azt mondták, hogy ez a történet nem csak gyermekeknek szól. Ez főleg a későbbi részekre igaz, melyekben már a szereplőim is felnőnek, és komolyabb, érettebb témák kerülnek elő, mint a hazaszeretet, a hűség, vagy a szerelem. Igyekeztem úgy megírni a regényt, hogy a történet és a stílus megfogja a fiatalokat. A regény nyelvezete is modern, és a szereplők is tipikus mai fiatalok. A múltbeli történések mellett a jelenkor problémái is fókuszba kerülnek (virtuális világ rabsága, a gyermek igazi szükségleteit mellőző, tárgyakkal elhalmozó nevelés, környezetszennyezés).

Voltak olyan olvasmányélmények, amelyek inspiráltak, hatottak rád?

Gyermekként nagyon szerettem a történelmi regényeket, például az Egri csillagokat, A kőszívű ember fiait, de Sienkiewicztől, Szabó Magdától vagy Móra Ferenctől is szívesen olvastam. Elszomorít a tudat, hogy a mai fiatalság nemigen forgatja már ezeket a remek könyveket. Pedig szerintem ezek a klasszikus művek olyan értékeket képviselnek, amivel jó lenne, ha a mostani gyermekek is megismerkednének. Emellett szeretem a fantasy irodalmat is, a könyvemben nem véletlenül szerepel az időutazás. Kedvenc kortárs íróm egy amerikai írónő, Amy Harmon, akinek nagyon szeretem a műveit.

Kattints ide a teljes cikk elolvasásához! 

Idővándor a Poétikon műsorában!

A Poétikon adásának vendégeként Viola Szandrával beszélgettünk arról, milyen módszerekkel lehetséges a gyerekekkel megszerettetni az olvasást, a történelmet, és hogyan tud ebben segíteni az Idővándor.

Hallgasd meg a beszélgetést a képre kattintva!

 

 

 

Megjelent Az Idővándor könyv – “Ez a könyv beszippant, elvarázsol…” (Retromuzsika.hu)

„Az Idővándor – Honfoglalás című könyv egy történelmi kalandregény sorozat első része. Elsősorban kamaszoknak, fiataloknak szól. Egy különleges, időutazással átszőtt történetbe ágyazva mutatja be a különböző történelmi korszakok jellegzetességeit. Az első rész a jelenben illetve a honfoglalás korában játszódik. A 21. századi főszereplők, Bence, Lóri és Kincső a honfoglalást megelőző és az azt követő évekbe jutnak vissza. A könyv megvásárlása által a teljes bevétellel a Böjte Csaba által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogathatjuk.”

Kattints ide a teljes cikk elolvasásához!

Megjelent Az Idővándor könyv – „Ennyire izgalmas könyvet még életemben nem olvastam!” (Divatikon.hu)

„Célom, hogy modern stílusban klasszikus értékeket közvetítsek. Tudom, hogy a mai fiatalok nem, vagy csak igen keveset olvasnak, de a történelmünket ismerni, a múlt hibáiból tanulni fontos dolog. Őseink mérhetetlen tudását, mely évszázadokig az élet szerves részét képezte, nem hagyhatjuk elveszni (gyógyfüvek ismeret, állattartás, ősi mesterségek). Hiszen csak az utóbbi néhány évtizedben gyorsult fel úgy a technikai fejlődés, hogy kezdjük elveszíteni a természet közeli életet, szimbiózisunkat a teremtett világgal, amit hosszú évszázadokig az emberek megéltek. Hiszen sokáig alig változott az egyszerű emberek élete. A múlt ismerete hozzátartozik az egészséges lélekhez, a gyerekek kíváncsiak. Olyan utat, csatornát kell hozzájuk találni, amin keresztül szólhatunk hozzájuk – részletezte Váradi Anna”

Kattints ide a teljes cikk elolvasásához!

Az Idővándor című könyv a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatja (Tollal.hu) 

Váradi Anna, pedagógus munkájában törekedett a történelmi hűségre. A szükséges háttértudást főként László Gyula, régészprofesszor tanulmányaiból merítette. A háromgyerekes anyuka a mai gyerekeket, fiatalokat szeretné visszarepíteni a múltba, a képzeletük segítségével. A fiatal édesanya úgy véli, az elektronikus eszközök káros hatással vannak a kicsik fejlődésére, ezért igyekszik minél többet olvasni a három fiának, hogy a fantáziájuk gazdagodjon. Családja, a mai generáció és a jótékonyság miatt írta meg a különleges szerzeményt, és fontosnak tartotta azt is, hogy Csaba Testvért és az általa létrehozott alapítványt támogassa. A dévai gyermekotthonban jó hangulatú könyvbemutatót is tartott, Böjte Csaba és az otthon lakói körében.

Mi motiválta a könyv megírásában?

A könyv megírásához az inspirációt több tényező adta. Mindig is érdekelte a történelem, gyerekkora óta régésznek készült. S bár mégsem régészként tevékenykedik, a múlt iránti kíváncsiság még mindig ott él benne.

– A regény megírásában saját gyermekeim érdeklődése inspirált. Szerettem volna nekik úgy mesélni a történelmünkről, hogy az az ő számukra izgalmas és egyben érthető is legyen. Ezért találtam rá az időutazásos keretre. A regénysorozatot átszövi az időutazás. 21. századi fiatalok jutnak vissza múltbeli színterekre. Első két részben még gyerekek, a harmadik, negyedik részben már felnőttek. (…)”

Kattints ide a cikk folytatásához! 

Idővándor a Karc FM-en!

A beszélgetés meghallgatható a képre kattintva! 

Szeretettel várunk mindenkit – a járványügyi előírások betartásával – a váci könyvbemutatóra!

A Mária Rádió Napindító c. műsorában Siegler Lujzi és Huszár Lőrinc atya beszélgetett Váradi Annával az Idővándor – Honfoglalás c. könyvéről. 

Hallgasd meg a képre kattintva!

kep

Szeretettel várunk mindenkit – a járványügyi előírások betartásával – a Szent Mihály Templom Közösségi termében (XVI. Templom tér 3.) június 19-én, szombaton 16 órakor!